open-school Brugge-Oostende-Westhoek

Wil je bijleren uit interesse, voor je werk, een opleiding of een examen? Basiseducatie helpt je om je kennis van taal, rekenen, computer en algemene vorming op te frissen en te vergroten. Stap voor stap en in je eigen tempo. Als je leert, sta je sterker!

Contacteer ons

Brugge: 050 34 15 15
Oostende: 059 80 18 83
Westhoek: 051 50 09 69

Hier vind je ons

Regio Brugge

C. Mansionstraat 24,8000 Brugge
Alle informatie

Regio Oostende

Christinastraat 113, 8400 Oostende
Alle informatie

Regio Westhoek

Koning Albertstraat 18, 8600 Diksmuide
Alle informatie

Week van de Geletterdheid 2017

Het is weer zover! De Week van de Geletterdheid 2017 gaat door van 8 tot 14 september. 

Dit jaar richt de Week van de geletterdheid zich tot iedereen die in (kans)armoede leeft. Armoede is meer dan geen geld hebben. Je voelt je misschien uitgesloten. Of je krijgt er een laag zelfbeeld van, een gevoel van machteloosheid en wanhoop. Je schaamt je ervoor. Dat allemaal maakt de stap naar leren groot.

Nochtans kan werken aan geletterdheid heel wat kansen creëren. Door nieuwe dingen te leren, sta je sterker in je schoenen. Je krijgt het gevoel mee te zijn. Wie weet leidt het wel tot een job of een nieuwe functie op je werk. Heb je kinderen? Dan kan je die beter helpen met huiswerk. En op hun school ben je meer betrokken.

Kortom: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en met de computer werken. Dat zijn troeven. Speel ze uit en geef jezelf en je gezin meer kansen.

www.weekvandegeletterdheid.be

Bekijk hier het magazine Troef.

Charter Geletterde Gemeente

Alle steden en gemeenten in West-Vlaanderen ondertekenden ons Charter Geletterde Gemeente. 
Een initiatief van open-school Brugge-Oostende-Westhoek en Open School Kortrijk-Roeselare, de West-Vlaamse Centra voor Basiseducatie, voor onze 25e verjaardag. 

Als erkenning krijgen ze 3 bordjes om op de balie van het stad- of gemeentehuis, de bibliotheek en het sociaal huis te plaatsen. Zo tonen ze aan de inwoners dat ze werk maken van duidelijke communicatie en toegankelijke dienstverlening

Bekijk het Charter hier.

Bedankt!